Romaniatv.net/Andronache (PNL): Ordonanţa care declanşează migraţia politică încalcă o serie de prevederi constituţionale

Sursa: RTV.net

Deputatul PNL Gabriel Andronache declară că partidul său va solicita Avocatului Poporului contestarea proiectului de ordonanţă de urgenţă pregătit de PSD ‘pentru a declanşa migraţia politică’, pe care îl consideră ‘neconstituţional’, transmite Agerpres.

De asemenea, potrivit deputatului liberal, PNL va ataca în contencios administrativ prin ridicarea excepţiei de neconstituţionalitate conform art. 9 din Legea nr. 554 din 2004 ‘această aberaţie juridică’.

‘Totodată, îi avertizăm pe miniştrii care îşi vor pune semnătura pe această ordonanţă nedemocratică şi abuzivă că, în cazul emiterii acestui act normativ de către Guvern, le vom face plângeri penale pentru abuz în serviciu’, afirmă Andronache într-un comunicat remis de presă.

Potrivit acestuia, proiectul de ordonanţă menţionat încalcă principiul legalităţii ‘prin faptul că introduce un incident legislativ care nu este reglementat de legea specială în vigoare privind tehnica normativă – Legea nr. 24 din 2000 – şi anume suspendarea efectelor unei legi, aflate în vigoare, pe termen limitat – de 10 zile’.

Citeste mai mult pe RTV.NET. Acest articol a fost publicat pe RTV.NET la data de 28 august 2014

 

 

 


Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/andronache-pnl-ordonanta-care-declanseaza-migratia-politica-incalca-o-serie-de-prevederi-constitutionale_166978.html#ixzz3BgMmRozc

Dreapta.info Despre Dreapta.info
Dreapta.info este un site care isi propune sa aduca laolalta toate stirile relevante despre Dreapta romaneasca. Intentia noastra este sa respectam sursele de informatii fara a le aduce vreun prejudiciu, sa informam corect publicul interesat si activ in ceea ce priveste Dreapta politica si sa oferim o sursa de informatii care sa nu distorsioneze adevarul printr-o interpretare partinica.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>