Mediafax/IPP: Partidele să îşi rezolve politic, nu prin forţa legii, diferendele din consiliile locale

Sursa imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Sursa imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Institutul pentru Politici Publice (IPP) cere Guvernului să nu adopte ordonanţa de urgenţă privind suspendarea restricţiilor de migraţie politică a aleşilor locali şi, concomitent, solicită partidelor să îşi rezolve politic, ci nu prin forţa legii diferendele politice din consiliile locale.

“Proiectul de ordonanţă privind migraţia aleşilor locali încearcă, într-o manieră tipică pentru un partid care crede că totul se rezolvă în România printr-o ordonanţă de urgenţă, să rezolve blocajul actual de la nivelul consiliilor locale şi judeţene”, se arată în comunicatul organizaţiei.

Potrivit IPP, peste 83% din consiliile locale din România, conform evaluărilor recente ale organizaţiei la nivelul ultimelor 3 luni, nu reuşesc să se întrunească din lipsă de cvorum sau nou creata majoritate la a cărei formare a contribuit PNL prin ieşirea de la guvernare, respinge pe bandă iniţiativele privind proiecte de investiţii propuse de executivul autorităţii locale.

Totodată, partidele din opoziţie îi ameninţă cu excluderea pe consilierii dispuşi la compromisuri cu puterea actuală iar PSD nu îi poate folosi pentru a îşi trece proiectele de hotărâri locale.

Citeste mai mult pe Mediafax. Acest articol a fost publicat pe Mediafax in data de 28.08.2014.

Mediafax Despre Mediafax
Mediafax este prima agenţie de presă independentă din România, care, din 1995, deţine poziţia de lider pe piaţa românească în furnizarea de fluxuri de ştiri şi informaţii în timp real.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>